Montering af dør i en eksisterende karm

Posted by on februar 21, 2011

I nogle tilfælde kan det sagtens lade sig gøre at montere en ny dør i en eksisterende karm. Du skal blot sikre dig, at hængslerne passer sammen, så du undgår at skulle lave nye hængselshuller i karmen.
Først skal du se, hvilken form hængslet på døren, også kaldet festepladen, har i forhold til hængslet på karmen. Hvis det er den samme form, kan du gå videre til opmåling af afstande. Du skal måle afstanden fra toppen af døren og til center(midt) af det øverste hængsel. Det samme gøres med afstanden fra bunden og af døren og til center af det nederste hængsel. Også centerafstanden af de 2 hænglser skal være det samme på din nye dør og din eksisterende karm. Hvis alle disse ting passer sammen, kan du godt købe en ny dør til din eksisterende karm.

Et lille ”fif”:
Hvis døren synes at vende forkert, kan du trække ud i låsepalen og dreje den 180 grader.

Kontakt dør eksperterne for endnu flere gode råd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*