Monthly Archives: februar 2011

Er døren højre- eller venstrehængt?

Det er meget simpelt at se, om en dør er højre- eller venstrehængt. Du skal lukke døren og stille dig på den side, hvor du kan se hængslerne. Sidder hængslerne i højre side, har du en højrehængt dør. Sidder hængslerne i venstre side, har du en venstrehængt dør. Angivelse af hængsling er nødvendig, når man &hellip Continue reading »

Categories: Gåde råd, tips og tricks! | Leave a comment

Montering af dør i en eksisterende karm

I nogle tilfælde kan det sagtens lade sig gøre at montere en ny dør i en eksisterende karm. Du skal blot sikre dig, at hængslerne passer sammen, så du undgår at skulle lave nye hængselshuller i karmen. Først skal du se, hvilken form hængslet på døren, også kaldet festepladen, har i forhold til hængslet på &hellip Continue reading »

Categories: Gåde råd, tips og tricks! | Leave a comment

Hvilken størrelse dør skal jeg bestille…

Før du er klar til at bestille din dør, skal du finde ud af, hvilken størrelse døren skal have. For at finde ud af dette, skal du måle murhullet i væggen, dvs. det hul, som døren skal sidde i. Du skal måle både vandret fra mur til mur, og lodret fra gulv til loft. Der &hellip Continue reading »

Categories: Gåde råd, tips og tricks! | Leave a comment

Dørkøb over nettet er bare nemmere!

Hos internetbutikken ByggeBilligt.dk har vi erfarret, at vores kunder køber deres døre online fordi det ganske enkelt er nemmere. Hvis du køber dine døre i et byggemarked, skal du selv stå for transporten af dørene. Det kræver måske en trailer og en masse tid. Køb dine døre på nettet og spar besværet. Send din ordre &hellip Continue reading »

Categories: Dørtyper | Leave a comment

En fransk dør, købt i Danmark;-)

En fransk dør, er en dør (installeret enkeltvis eller som dobbeltdør), som består af en ramme med flere glaspartier i. Nogle kalder det et fransk vindue, da det rent visuelt kan forestille et regulært vindue, der er forstørret op i dør-format. Den billige løsning… Umiddelbart er der 2 typer, ellere rettere 2 kvaliteter på en &hellip Continue reading »

Categories: Dørtyper | Leave a comment